Свечено доделени дипломите на матурантите во СОУ „Јане Сандански“

Синоќа на плоштадот „Гоце Делчев“ свечено им беа доделени дипломите на учениците кои го завршија своето образование во средното општинско училиште „Јане Сандански“. На вкупно 305 ученици од генерацијата 2011-2015 им беа доделени дипломи,

а Вања Китанова и Катерина Караманова беа прогласени за најдобри ученици на генерацијата.СОУ „Јане Сандански“ по шестти пат организира свечено доделување на дипломите кое остава прекрасни спомени кај дипломците, а го привлекува вниманието и на пошироката јавност во Струмица.