Градоначалникот Заев на средба со градоначалникот на Лауенбург (Елба) од Германија

Градоначалникот на општина Струмица, Зоран Заев, денеска, во својот кабинет оствари средба со Андреас Тиде градоначалник на општината Лауенбург (Елба) од Германија. Двајцата градоначалници разменија информации за општините и нивните карактеристики по што ја потврдија можноста за воспоставување заедничка соработка и пријателство меѓу граѓаните на Струмица и Лауенбург (Елба).На средбата посебно се разгледуваа можностите за економска соработка меѓу двете општини.