Градоначалникот Заев како прв амбасадор за борба против глад во Македонија донираше помош

Градоначалникот на општина Струмица, Зоран Заев, прв амбасадор за борба против глад со дипломатски пасош број 0001 и член на дипломатскиот кор на Банката за храна Македонија, денеска донираше помош за учениците во општинското основно училиште „Маршал Тито“ во Струмица. Хуманитарниот настан во организација на Организацијата на жени од Струмица и Банката за храна Македонија се одржа по повод Денот на ослободувањето на Струмица,