Започна рехабилитацијата на патот Робово-Муртино

Започна рехабилитацијата на патот Робово-Муртино

Градоначалникот Костадин Костадинов денеска присуствуваше на отпочнувањето на градежните активности за рехабилитација на регионалниот патен правец Робово – Муртино заедно со министерот за транспорт и врски Благој Бочварски, директорот на ЈП за државни патишта, Ејуп Рустеми, директорот на ЈП „Македонија пат“, Костадин Ацевски и градоначалникот на општина Босилово Ристо Манчев. Рехабилитацијата на оваа делница од 3,5 километри чини околу 50...

Соопштение за организирање на јавен увид, урбанистички проект вон опфат на урбанистички план

Соопштение за организирање на јавен увид на урбанистички проект вон опфат на урбаистички план за дел од КП 7895/2, дел од КП 7994 и КП 8003 за КО Струмица – ЛИНК Урбанистички проект вон опфат на урбанистички план за дел од КП 7895/2, дел од КП 7994 и КП 8003 за КО Струмица – ЛИНК

Заврши јубилејното 30-то издание на Фестивалот на камерен театар „Ристо Шишков“

Заврши јубилејното 30-то издание на Фестивалот на камерен театар „Ристо Шишков“

Со балетската претстава „Болеро“ од Морис Равел во кореографија на Саша Евтимова, а во изведба на Македонската опера и балет, синоќа во НУЦК „Антон Панов“ заврши 30-то издание на Фестивалот на камерен театар „Ристо Шишков“. Оваа балетска претстава беше одиграна во чест на актерката Дарија Ризова која ја доби наградата за најдобро актерско остварување. Ризова наградата ја доби за улогата...

ЈАВЕН ПОВИК за времен ангажман на евидентирани невработени лица за вклучување во Проект „Лични асистенти на ученици со попреченост вклучени во редовен образовен процес“

ЈАВЕН ПОВИК за времен ангажман на евидентирани невработени лица за вклучување во Проект „Лични асистенти на ученици со попреченост вклучени во редовен образовен процес“

Целосната содржина на јавниот повик може да ја видите на следниов ЛИНК Пријава за аплицирање – ЛИНК

ЈАВЕН ПОВИК за доделување на 15 стипендии за запишување на студенти на додипломски студии од прв циклус на Универзитетот за туризам и менаџмент од Скопје во академската 2022/2023 година

ЈАВЕН ПОВИК за доделување на 15 стипендии за запишување на студенти на додипломски студии од прв циклус на Универзитетот за туризам и менаџмент од Скопје во академската 2022/2023 година

Целосната содржина на јавниот повик може да ја видите на следниов ЛИНК Изјава за согласност за обработка на лични податоци – ЛИНК Изјава дека не сум корисник на стипендија – ЛИНК Изјава за веродостојност – ЛИНК Пријава за јавниот повик – ЛИНК

ЈАВЕН ПОВИК за доделување на 20 стипендии на редовни ученици во средните училишта и на 20 стипендии на редовни ученици во основните училишта

ЈАВЕН ПОВИК за доделување на 20 стипендии на редовни ученици во средните училишта и на 20 стипендии на редовни ученици во основните училишта

Целосната содржина на јавниот повик може да ја видите на следниов ЛИНК Барање за доделување на стипендија – ЛИНК Изјава за давање на согласност за обработка на лични податоци – ЛИНК Изјава за веродостојност – ЛИНК

Урбанистички проект со план за парцелација за поделба на ГП 28.5.I и промена на граници на парцелите помеѓу ГП 28.5.I и ГП 27.5.I ,ГП 22.5.I , ГП 20.5.I и ГП 84.5.1 – дел од ДУП за УБ 5 во Струмица

Целосната содржина на документот може да ја видите на следниов ЛИНК

Големиот Get EXITed настан во Струмица пред повеќе од 20.000 посетители ги надмина сите очекувања!

Големиот Get EXITed настан во Струмица пред повеќе од 20.000 посетители ги надмина сите очекувања!

Големиот Get EXITed настан кој синоќа се одржа пред повеќе од 20.000 луѓе во Градскиот парк во Струмица, во организација на „ЕГЗИТ“ тимот, со маратонска музичка програма во траење од повеќе од 10 часа, ги надмина сите очекувања на бројната публика. Со феноменалната атмосфера и енергија, покрај извонредната посетеност која го надмина капацитетот на просторот во кој се одржуваше настанот,...