Проектна програма за изработка на урбанистички проект за вон опфат на урбанистички план локален пат во с.Габрово КО Габрово општина Струмица

Целосната содржина на проектната програма може да ја видите на следниов линк

Започнаа Јавните собири со граѓаните од урбаните и месните заедници

Започнаа Јавните собири со граѓаните од урбаните и месните заедници

На иницијатива на градоначалникот Костадин Костадинов и оваа година буџетот на општина Струмица за 2023 година ќе се крои заедно со граѓаните преку одржување на Јавните собири во градот и населените места. Синоќа во Домот на АРМ се одржа Јавен собир со граѓаните од осумтте урбани заедници во градот на кој присуствуваа градоначалникот Костадинов, членови на Советот и претставници на...

Општина Струмица формираше Локален совет за претприемништво

Општина Струмица формираше Локален совет за претприемништво

За прв пат во општина Струмица денеска во Домот на АРМ се формираше Локален совет за претприемништво на којшто присуствуваа жени претприемнички. На првата работна средба присуствуваше и градоначалникот Костадин Костадинов на кој унапредувањето на женското претприемништво му беше едно од ветувањата во предизборната кампања. Верувам во потенцијалите на жените и нивниот претприемнички дух, но и си стојам на зборот...

Започна изработката на Локалната Стратегија за млади на општина Струмица 2023-2027 година

Започна изработката на Локалната Стратегија за млади на општина Струмица 2023-2027 година

Како голем поддржувач кој во младите гледа партнер во европскиот развој на Струмица, градоначалникот Костадин Костадинов, денеска ги поздрави и поддржа учесниците на првата работилница за изработка на Локалната Стратегија за млади на општина Струмица 2023-2027 година. На работилницата се разговараше за моменталната состојба на младите и се дефинираа визијата и мисијата за млади во Општината. Градоначалникот Костадинов потенцираше дека...

Решение за свикување на шеснаесеттата седница на Советот на општина Струмица

Решение за свикување на шеснаесеттата седница на Советот на општина Струмица

Совет на општина Струмица Бр.08 – 8916 /1 03.11.2022 год. С т р у м и ц а Врз основа на член 48 став 1 точка 1 од Законот за локалната самоуправа (“Сл.весник на РМ” бр. 5/02) и член 57 став 1 од Деловникот на Советот на општина Струмица (“Сл. гласник на општина Струмица” бр. 2/06), донесувам Р е ш...

Конкурс за доделување на Годишна награда и животно дело на Општина Струмица “Св. Петнаесет Тивериополски Свештеномаченици”

Конкурс за доделување на Годишна награда и животно дело на Општина Струмица “Св. Петнаесет Тивериополски Свештеномаченици”

Годишната награда на Општина Струмица “Св. Петнаесет Тивериополски Свештеномаченици” се доделува како признание на Општина Струмица на правни и физички лица од Општина Струмица, Република Северна Македонија и други држави како и на меѓународни организации и асоцијации и нивни претставници за посебни остварувања во: стопанството, науката, уметноста, културата, воспитувањето и образованието, здравствената заштита, социјалната заштита, спортот, техничката култура, заштитата и...

Соопштение за организирање на јавни собири

Соопштение за организирање на јавни собири

Се известуваат сите граѓани на општина Струмица дека во периодот од 07 ноември до 18 ноември 2022 година, на иницијатива на Градоначалникот, согласно законските и статутарните овластувања, ќе се одржат собири на граѓани во урбаните, односно месните заедници. Целосната содржина на соопштението може да ја видите на следниов линк

Прва работилница за изготвување на локална стратегија за млади на општина Струмица 2023-2027

Прва работилница за изготвување на локална стратегија за млади на општина Струмица 2023-2027

🙋 МЛАДИ ја користиме оваа можност да Ве поканиме да учествувате на Првата работилница за изработка на Локалната Стратегија за млади на Општина Струмица 2023-2027 која ќе се одржи во Дом на АРМ во Струмица на 07.11.2022 година (понеделник) со почеток во 13.00ч. 🤸На средбата се поканети да учествуваат сите млади од Струмичкиот регион на вораст од 15 до 29...

Скенирај и вклучи се во процесот на креирање на локална младинска стратегија

Скенирај и вклучи се во процесот на креирање на локална младинска стратегија

‼️ СКЕНИРАЈ И ВКЛУЧИ СЕ во процесот на креирање на локалната стратегија за млади на Општина Струмица за 2023 – 2027 година со која ќе ја градиме сегашноста, а ќе ја проектираме иднината на младите. Доколку си млад човек на возраст од 15 до 29 години, вклучи се во процесот преку пополнување на следниот анкетен прашалник или со скенирање на...