Струмица опен фест по 11-ти пат со богата и разновидна програма

Струмица опен фест по 11-ти пат со богата и разновидна програма

Годинашното 11-то издание на Струмица Опен Фестивал ќе се одржи од 25 јули до 19 август со вкупно 20 настани на повеќе отворени сцени во градот. Градоначалникот Костадин Костадинов денеска одржа работен состанок со координаторите на повеќето од настаните на кој се разговараше за подготвителните активности и програмските содржини. Фестивалската програма ќе биде разновидна и со одлични понуди и за...

Соопштение за организирање на јавен увид

Соопштение за организирање на јавен увид

Целосната соджина на соопштението за организирање на јавен увид може да ја видите на следниов линк Урбанистички проект вон опфат на урбанистички план за градба со намена Е1.13 – површински соларни и фотоволтаични електрани со јачина до 1MW, на КП250 и КП252 во КО Водоча – линк

Одлуки, решенија и соопштенија за организирање на јавни анкети и презентации

Одлуки, решенија и соопштенија за организирање на јавни анкети и презентации

Одлука за организирање јавна анкета и јавна презентација на измена и дополнување на ДУП за дел од Блок 5, УЕ 1 – ЛИНК Решение за организирање јавна анкета и јавна презентација на измена и дополнување на ДУП за дел од Блок 5, УЕ 1 – ЛИНК Соопштение за организирање јавна анкета и јавна презентација на измена и дополнување на ДУП...

Одлука, решение и соопштение за организирање повторена јавна анкета и јавна презентација на предлог план на ДЕТАЛЕН УРБАНИСТИЧКИ ПЛАН за дел од Централно градско подрачје на делови од Блок 1 (УЕ1), Блок 30 (УЕ7) Блок 33 (УЕ4) и Блок 37/1 (УЕ5)

Одлука, решение и соопштение за организирање повторена јавна анкета и јавна презентација на предлог план на ДЕТАЛЕН УРБАНИСТИЧКИ ПЛАН за дел од Централно градско подрачје на делови од Блок 1 (УЕ1), Блок 30 (УЕ7) Блок 33 (УЕ4) и Блок 37/1 (УЕ5)

Одлука за организирање на повторена јавна анкета и јавна презентација на предлог план на ДЕТАЛЕН УРБАНИСТИЧКИ ПЛАН за дел од Централно градско подрачје на делови од Блок 1 (УЕ1), Блок 30 (УЕ7) Блок 33 (УЕ4) и Блок 37/1 (УЕ5) – ЛИНК Решение за формирање на Комисија за спроведување на повторена јавна анкета и јавна презентација на предлог план на ДЕТАЛЕН УРБАНИСТИЧКИ...

Градоначалникот Костадинов на младите со најдобри бизнис идеи им врачи ваучери од по 60 илјади денари

Градоначалникот Костадинов на младите со најдобри бизнис идеи им врачи ваучери од по 60 илјади денари

Денеска во домот на АРМ се одржа завршниот дел од поддршката на Старт-ап бизниси за млади, како дел од Програмата за активности на општина Струмица во областа на локалниот економски развој и туризмот. По само неколку месеци од Јавниот повик, беа валоризирани најдобрите бизнис планови на идните млади претприемачи, а градоначалникот Костадин Костадинов им ги врачи ваучерите на младите луѓе...

Општина Струмица во континуитет го поттикнува локалниот економски развој преку создавање поволни услови за инвеститорите

Општина Струмица во континуитет го поттикнува локалниот економски развој преку создавање поволни услови за инвеститорите

Општина Струмица во континуитет го поттикнува локалниот економски развој преку создавање поволни услови за инвеститорите. Градоначалникот Костадин Костадинов и директорот на ЈПКД „Комуналец“ Зоран Горгиев со соработниците, денеска извршија увид во градежните активности на парцелата од левата страна на излезот од Струмица кон Радовиш за подобрување на водоводната инфраструктура, односно премостување на водоводната мрежа. По расчистувањето на теренот, ЈПКД „Комуналец“...

Решение за свикување на дванаесеттата седница на Советот на општина Струмица

Решение за свикување на дванаесеттата седница на Советот на општина Струмица

Совет на општина Струмица, Бр.08-5321 /1, 06.07.2022 год. Врз основа на член 48 став 1 точка 1 од Законот за локалната самоуправа (“Сл.весник на РМ” бр. 5/02)  и член 57 став 1 од Деловникот на Советот на општина Струмица (“Сл. гласник на општина Струмица” бр. 2/06), донесувам:  Решение за свикување на дванаесеттата седница на Советот на општина Струмица Ја свикувам...

Наградените ученици од СОУ „Димитар Влахов“ на прием кај градоначалникот Костадинов

Наградените ученици од СОУ „Димитар Влахов“ на прием кај градоначалникот Костадинов

Градоначалникот Костадин Костадинов денеска организираше прием за членовите на екипата од паралелката за угостителство и туризам во СОУ „Димитар Влахов“ од Струмица која на меѓународниот гастро фестивал „Ниш 2022“ во Србија освоија 16 медали и 5 пехари во повеќе категории. На приемот разговараа за содржините на натпреварот, за стекнатото искуство, но и за силната конкуренција од 300 учесници од 9...

Градоначалникот Костадинов ги врачи наградите за најубаво уредени дворови

Градоначалникот Костадинов ги врачи наградите за најубаво уредени дворови

Градоначалникот Костадин Костадинов синоќа ги посети најубаво уредените дворови пред колективните станбени објекти и ги врачи ваучерите за освоени прво и второ место. Со цел да се стимулира уредувањето и одржувањето на дворните места пред колективните станбени објекти, на иницијатива на градоначалникот Костадинов од општинскиот буџет беа издвоени 350 илјади денари и објавен Јавен повик кој траеше од 21 февруари...