ЈАВЕН ПОВИК за вклучување на трговски друштва  во проектот ЕМY

Објавен ЈАВЕН ПОВИК за вклучување на трговски друштва во проектот ЕМY (фаза 2). Со цел поттикнување на вработувањето на млад кадар, Општина Струмица реализира проект за посредување и поврзување на правните  субјекти што го планираат сопствениот развој преку вработување на стручен кадар и невработени  млади  лица. Интерес за учество во проектот можат да најават сите заинтересирани трговски друштва (регистрирани компании),...

ЈАВЕН ПОВИК за вклучување на млади невработени кадри во проектот ЕМY

Објавен ЈАВЕН ПОВИК за вклучување на млади невработени кадри во проектот ЕМY (фаза 2). Со цел поттикнување на вработувањето на млад кадар, Општина Струмица реализира петмесечен проект на посредување и поврзување на правните  субјекти што го планираат сопствениот развој преку вработување на стручен кадар и невработени млади  лица. Јавниот повик се однесува за 30 волонтери. Интерес за учество за волонтирање...

Потпишани договор со Петрич за прекугранична соработка

Потпишани договорите за првите проекти за преку гранична соработка меѓу Струмица и Петрич. Денес Градоначалникот на Општина Струмица, Зоран Заев во Секретарјатот за Европски прашања при Владата на РМ, ги потпиша договорите за проектот “Од луѓе за луѓе” (грант од ЕУ 32.223 евра) и “Реконструкција на Цареви кули” (грант од ЕУ 289.000 евра). Општина Струмица и Општина Петрич аплицираа на...

Покана за 135-годишнината од раѓањето на Гоце Делчев

Градоначалникот на општина Струмица, Зоран Заев, Ве поканува да присуствувате на свеченостите организирани по повод одбележувањето на 135-годишнината од раѓањето на Апостолот на Македонското револуционерно движење за ослободување од турското ропство Гоце Делчев што ќе се реализираат на ден 04.02.2007 година (недела) со почеток во 10.00 часот пред споменикот на истоимениот плоштад во Струмица.

Започна проектот „Социјална инклузија за малцинствата“

Општина Струмица започна со реализација на проектот “Социјална инклузија за малцинствата”. Проектот ќе трае 4 месеци и во целост е поддржан од Градоначалникот на општина Струмица со средства на општинскиот буџет. Овој проект ќе опфати 60 до 100 деца од основно образование од Турска и Ромска националност, кои ќе посетуваат часови по англиски јазик и информатика. Целта на проектот е...

Почнува проектот „Развој на локална младинска политика“

Општина Струмица и Младински образовен форум, започнуваат со реализација на проектот “Развој на локална младинска политика“. Во рамките на овој проект претставници на младинските НВО од Општина Струмица и претставници на локалната самоуправа заеднички ќе работат на изготвување на локална младинска стратегија. На процесот ќе му претходи циклус обуки за јакнење на капацитетите на НВО и ЕЛС во делот Европски младински...

Честитка по повод христијанскиот празник Божиќ

Почитувани граѓани, Градоначалникот на општина Струмица, Зоран Заев, на сите православни христијани им го честита големиот христијански празник, Христовото раѓање – Божик, со желби за мир, благосостојба и семејна хармонија. Христос се роди!

Јавна презентација на планот за измена на урбанистичкиот план за блок 20 и 37

Градоначалникот на општина Струмица донесе решение за организирање на Јавна презентација по Нацрт – планот за измена и дополнување на Деталниот урбанистички план на дел од Урбан Блок 20 и на дел од Урбан Блок 37 во Струмица.  Јавната презентација ќе се одржи на ден 12.01.2007 година во 11 часот во Општина Струмица. Со решение на Градоначалникот на општина Струмица,...