Трибина на тема „Проблемот со визите и европската интеграција”

Градоначалникот на Општина Струмица, Зоран Заев и Европското движење Република Македонија, Ве покануваат на трибина на тема “Проблемот со визите и европската интеграција”  која ќе се одржи на 03.05.2007 година (четврток), во 11 часот во просториите на Домот на АРМ. Градоначалникот на Општина Струмица, Зоран Заев и Европското движење Република Македонија, Ве покануваат на ТРИБИНА НА ТЕМА “ПРОБЛЕМОТ СО ВИЗИТЕ...

Струмица доби средства за реализација на Проектот надминување на Архитектонските бариери

Општина Струмица е една од трите општини на кои Фондацијата Институт отворено општество – Македонија, во рамките на  проектот Отворен општински буџет и додели финансиска поддршка во вредност од 615.000,оо денари за реализација на Проектот надминување на Архитектонските бариери во Општина Струмица. На јавниот повик за изразување интерес за учество во рамките на Проектот „ Отворен општински буџет“ Управниот одбор на...

Потпишан нов меморандум за соработка и отворање на Психосоцијален клуб

Општина Струмица, Македонската Православна Црква – Струмичка Епархија и НВО Избор, денес потпишаа меморандум за соработка и отварање на Психосоцијален клуб. Во рамките на Проектот Организирање на Психосоцијален клуб за апстиненти од ПАС и стабилни корисници на метадонска програма во Дневниот центар за прифат третман и продолжено лекување на завизсници од дрога и други психоактивни супстанци,  Св.Елисавета – Струмица, на 23.04.2007...

Започна проектот Реконструкција на спортски игралишта

Општина Струмица започна со реализација на проектот Рекoнструкција на спортски игралишта во градот и населените места. Со овој проект ќе бидат опфатени 14 терени за мал фудбал / ракомет, 6 за одбојка и кошаркарски игралишта. Активностите опфакаат: – одбележување (бојадисување) на линиите, – бојадисување на стативите, конструкциите за кошеви и столбовите за одбојка, – поставување на нови табли и обрачи,...

Јавен повик за доставување на предлог – проекти за Невладини организации кои делуваат на територијата на општина Струмица.

Општина Струмица и Институтот за човекови права Лудвиг Болцман објавуваат Јавен повик за доставување на предлог – проекти за Невладини организации кои делуваат на територијата на општина Струмица. Институтот за човекови права Лудвиг Болтзман од Виена (БИМ) во Македонија, го спроведува проектот Човековите права и намалувањето на сиромаштијата во Македонија во согласност со Принципите и упатствата за пристапот заснован на...

Градоначалникот Заев оствари средба со генералниот Конзул на Р. Бугарија

Денес Градоначалникот на Општина Струмица, Зоран Заев оствари средба со генералниот Конзул на Република Бугарија во Битола, Наум Кајчев. На средбата која се одржа во кабинетот на Градоначалникот, меѓу другото стана збор за начинот за олеснување на визниот режим со пограничните региони.

Синоќа промовирани два нови веб портали

Синоќа, промовирани веб порталот на струмичкото стопанство www.strumicaeconomy.com и Информативниот систем за движење на цените на земјоделските производи на пазарите во Македонија, Албанија, Србија и Хрватска, www.agroinfo.com.mk Центарот за локален економски развој на струмичкиот микро регион (Општина Струмица, Ново село, Босилово и Василево), синоќа во хотелот Сириус ги промовираше реализираните проектни активности подржани од ГТЗ Редем. На промоцијата на проектите присуствуваа над 200...

Центарот за локален економски развој на струмичкиот микро регион со нов меморандум

Синоќа, Раководителот на Центарот за локален економски развој на струмичкиот микро регион, Зоран Горгиев потпиша меморандуми за соработка со Српскиот центар за модернизација на земјоделието Агронет, Институтот за информации и маркетинг во земјоделието III – Albamis, од Тирана Албанија, и Сојзот на стопански комори на Македонија. Центарот за локален економски развој на струмичкиот микро регион претставуван од Раководителот Зоран Горгиев...

Градоначалникот Заев во дводневна официјална посета на Пјаченца, Италија

На покана на Македонската Црковна Општина од Пјаченца, Градоначалникот на општина Струмица, Зоран Заев  денес и утре ќе престојува во Пјаченца, Италија. Во рамките на посетата денес Градоначалникот Зоран Заев ќе оствари средба со Градоначалникот на општина Пјаченца Roberto Reggi.

Презентација на реализирани проектни активности подржани од ГТЗ РЕДЕМ

Центарот за локален економски развој на Струмичкиот микро-регион, Ве поканува на презентација на реализирани проектни активности подржани од ГТЗ РЕДЕМ кои ќе се одржат на ден 12.04.2007 година (четврток) со почеток во 19.30 часот во Хотел Сириус. На презентацијата ќе бидат презентирани следниве проекти: • Вебпортална струмичкото стопанство www.strumicaeconomy.com • Информативен систем за движење на цените на понудата и побарувачката на...