Прашајте го градоначалникотСредба со градоначалникот

 

Буџет за 2018 година

Буџет за 2017 година

Буџет за 2016 година

Буџетите на општината за 2015 година и пред неа, а и сите измени, дополнувања и ребаланси можат да се најдат во службените гласници од 2005-2018 кои се поставени на општинската веб страница или во делот општи акти.

Социјална карта на општина Струмица

Одбележан патрониот празник на ООУ „Сандо Масев“

Учениците и вработените во општинското основно училиште „Сандо Масев“ го одбележаа патрониот празник. Пред споменикот на патронот во училишниот двор, денеска, беше изведена пригодна програма на која присуствуваше и вршителот на должноста градоначалник на општина Струмица, Костадин Костадинов, кој во името на општина Струмица, во знак на почит и поддршка положи свежо цвеќе.

Одбележувањето на патрониот празник започна синоќа во салата на домот на АРМ со богата програма во која беше презентирано училиштето низ неговите активности, а беа изведени и премиерата на театарската претстава „Дневникот на Марта“ во изведба на драмското студио при училиштето и мјузиклот „Различни а со иста цел“. На овој дел од програмата присуствуваше и претседателот на Советот на општина Струмица, Јосиф Христов.

© 2005-2018 Општина Струмица, ул."Сандо Масев" бр.1, 2400 Струмица, Република Македонија, тел.00389(0)34 348030, факс.(034)320544