Градоначалникот Костадинов на градежниците им го честиташе празникот „Свети Тома“

Градоначалникот Костадинов на градежниците им го честиташе празникот „Свети Тома“

Градоначалникот Костадин Костадинов денеска присуствуваше на  традиционалната 30-та по ред средба на неимари градители којашто се одржа во манастирот „Св. Богородица Елеуса“ во Вељуса и им го честиташе празникот „Свети Тома“.

Професијата градежник е една од најкреативните која со своите дела ги разубавува градот и селата и го прави животот полесен и поубав.