Завршија осумдневните карневалски празнувања

 Завршија осумдневните карневалски празнувања

Со денешниот Тримерски ручек завршија годинашните карневалски празнувања. Во фоајето на Центарот за култура „Антон Панов“ беше поставена богата трпеза на традиционалните посни јадења,  а настапија и Распеани струмичани.

На завршницата од карневалските празнувања, претседателот на Организациониот одбор на карневалот, Александар Цицимов, му го врати Клучот од градот на градоначалникот Костадин Костадинов.