Заврши комплетната реконструкција на подрачното училиште „Сандо Масев“ во Баница

Заврши комплетната реконструкција на подрачното училиште „Сандо Масев“ во Баница

Градоначалникот Костадин Костадинов со своите соработници, денеска го посети реконструираното подрачно училиште „Сандо Масев“ во Баница. Споделувајќи го задоволството со учениците и наставниот кадар, тој рече дека со оваа реконструкција практично се заокружени сите основни и средни училишта во општина Струмица и обезбедени солидни услови за одвивање на воспитно – образовниот процес.

Со реконструкцијата целосно беше променет кровот на училиштето, внатрешно и надворешно е сменет и оштетениот малтер, заменета е подната облога, поставен е нов котел на пелети и извршена е комплетна реконструкција на санитарните јазли. Со оваа реконструкција на училиштето во Баница уште еднаш ги потврдуваме нашите заложби дека за нас зборот е збор и ако нешто сме ветиле на територијата на општина Струмица, дали станува збор за урбаниот дел или населените места, ние тоа го реализираме, рече градоначалникот Костадинов. Ова е дело на плодната соработка помеѓу општина Струмица и Министерството за образование. Проектот чини 9 милиони денари и со задоволство сакам да најавам уште многу проекти во делот на образованието. Затоа, благодарам на поддршката којашто ни ја давате, ваше е да не мотивирате, а наше да работиме во ваш интерес, рече градоначалникот Костадинов.