Започна третирањето против комарци

Од вчера во општина Струмица започна третирањето против ларвицидна форма на комарци. Предвидени се две третирања за ларвициди и три третирања против возрасни комарци на територијата на општина Струмица. Овој проект е во соработка со Центарот за развој на Југоисточниот плански регион.