Се одржа Велигденски хепенинг во Центарот за култура „Антон Панов“

Се одржа Велигденски хепенинг во Центарот за култура „Антон Панов“

По повод започнувањето на Велигденските празнувања, во фоајето на Центарот за култура „Антон Панов“ денеска се одржа Велигденски хепенинг на којшто присуствуваше и градоначалникот Костадин Костадинов.

На хепенингот учениците од основните училишта создаваа уметнички слики со разновиден материјал, а настанот беше отворен и за родителите и за сите граѓани кои сакаа првиот празничен ден да го поминат во пријатна атмосфера и да го споделат предвелигденското расположение.