Се решава проблемот со фекалната канализација во Вељуса

Се решава проблемот со фекалната канализација во Вељуса

Во населеното место Вељуса во тек е изградбата на фекална канализација во должина од 7 километри. Изведувач на работите е скопската фирма „Коп инженеринг“, а истите треба да завршат до крајот на оваа година. Со реализацијата на овој проект се решава голем проблем за жителите на ова населено место.