Струмица ќе биде домаќин на годинашната „Гимназијада“

Струмица ќе биде домаќин на годинашната „Гимназијада“

Општина Струмица оваа година ќе биде домаќин на државната традиционална спортска манифестација „Гимназијада“.

Овој масовен спортски собир за учениците од средните училишта ќе се одржи на 5 и 6 мај со околу 600 учесници кои ќе се натпреваруваат во 5 спортски дисциплини и тоа фудбал, кошарка, одбојка, ракомет и футсал во машка и женска конкуренција.

Градоначалникот Костадин Костадинов денеска одржа состанок со претседателот на Федерацијата на училишен спорт Александар Туфекџијски и претставници на Општинскиот сојуз на училишен спорт на којшто ги договорија деталите за одржувањето на оваа прекрасна спортска манифестација.