Одбележена тригодишнината од трагичната смрт на Претседателот на Република Македонија, Борис Трајковски

Одбележена тригодишнината од трагичната смрт на Претседателот на Република Македонија, Борис Трајковски. Во склоп на чествувачките свечености организирани по тој повод, Градоначалникот на општина Струмица, Зоран Заев и Претседателот на Советот на општина Струмица, Зоран Ристов положија свежо цвеке пред споменикот “Македонија” во Градскиот парк. Градоначалникот Заев одржа реч за живот и делото на Претседателот Трајковски, а чествувачките свечености завршија со Рецитал “Te има и кога те нема” организиран од Домот за деца и млади.