Избор на Спортист на Општина Струмица за 2007 година

Во организација на Градоначалникот и Советот на Општина Струмица на 14.12.2007 година (петок) во Ресторанот “Студио Ин” ќе се одржи манифестацијата “Спортист на Годината”

Најдобрите спортисти на Општина Струмица за 2007 година ќе бидат избрани по комбиниран модел во кој 20 % од гласовите ќе ги дадат граѓаните преку СМС пораки, 40 % спортските новинари и 40 % тренерите на спортски клубови.

Смс гласањето за Избор на Спортист на Општина Струмица за 2007 година започнува од утре (04.12.2007). Граѓаните можат да гласаат со испраќање на смс пораки на телефонскиот број 070/071/075/076 144–620. СМС пораката треба да го содржи името на номинирата екипа / спортист.
Цена на СМС порака: 20 денари + ддв.

Номинации и категории:

НАЈДОБРА МЛАДИНСКА ЕКИПА

КК ГОРАНИ БАСКЕТ (Пионери)
КК МИЛЕНИУМ (Пионери)
КК ФЕЛИКС (Младинки)
ОК МАКЕДОНИЈА – ЏИО (Пионери)
ОК МАКЕДОНИЈА МАКС (Младинки)
ОК СТРУМИЦА (Кадети)
ППК АБА СТРУМИЦА – ЖЕНИ (Пионерки)
ППК АБА СТРУМИЦА – (Пионери)
СРД ТРОФЕЈ (Пионери)
ФК БЕЛАСИЦА (Кадети)
ФК ТИВЕРИЈА (Пионери)

НАЈДОБАР МЛАД СПОРТИСТ

ВИТАНОВ ДИМИТАР (КК Милениум)
ГЕТЕВ ИЛИЈА (ФК Беласица – пионери )
ГОЦЕВСКИ  ДИМИТАР (КК Милениум)
ДИМИТРИЕВА ПАВЛИНКА (ОК Македонија Макс)
ДИМИТРИЕВ ВАСКО (Кунф-Фу Кик Бокс Клуб Струмица)
ЃОРГИЕВА ЗОРИЦА (ОК Македонија Макс)
ЃОРГИЕВ ЃОРЃИ –  (ОК Струмица)
ЗАЕВ ВАНЕ – (КК Струмица)
ЗДРАВКОВ ЗОРАН (Кунг-Фу Кик Бокс Клуб Струмица)
ЈАНАКИЕВСКИ ЈАНАКИЈА (КГС Партизан)
КОЦЕВ НИКОЛА (СРД Трофеј)
ЉАФТОВ АЛЕКСАНДАР (ОК Македонија Џиo)
МИТРЕВИЌ МИЧО – (ФК Тиверија – пионери)
НИКОЛОВ  РИСТО (ОК Струмица)
ПАНОВ ВАСЕ (ФК Тиверија – пионери)
ПАРТЕНОВ ИГОР (КК Горани Баскет)
ПОПЧЕВ КИРЕ (КК Горани Баскет)
СЕРАФИМОВСКА БИЛЈАНА (ПАЕК Маратон)
СТОЈАНОВА ЕЛЕНА (ППК Аба Струмица – пионери)
ТИМОВ ФИЛИП (ФК Беласица – кадети )
ТРЕНДОВ ГОРАН (ЗСР Шампион 2005 – пионери)

НАЈДОБАР ТРЕНЕР ВО МЛАДИНСКА КАТЕГОРИЈА

БАЧЕВ
 ИГОР (КК Горани Баскет)
ГОШЕВ ЏОКО (СРД Трофеј)
ГРАДАШОРЛИЕВ АЛЕКСАНДАР (ЗСР Шампион 2005)
ЗЕТОВ ЗЛАТКО (КК МИЛЕНИУМ – КАДЕТИ)
ЈАНКОВ ЗОРАН (ОК Македонија Макс)
РИЧЛИЕВ КИРИЛ (ОК Македонија Џио – ПИОНЕРИ)
ЌОСЕВ ДЕЈАН (ФК Беласица кадети)

НАЈДОБАР ТРЕНЕР

АРСИЌ ЈОВИЦА (КК Струмица)
ЃУЗЕЛОВ НАЌЕ (СРД Трофеј)
ЈАНКОВ ЗОРАН (ОК Македонија Макс)
РИЧЛИЕВ КИРИЛ  (ОК Македонија Џио)
СПАСОВ ЗОРАН (Кунг-Фу Кик Бокс Клуб Струмица)

НАЈДОБРА ЕКИПА

ЗСР ШАМПИОН 2005
КК СТРУМИЦА
КУНГ ФУ КИК БОКС КЛУБ СТРУМИЦА
ОК МАКЕДОНИЈА – МАКС
ОК МАКЕДОНИЈА – ЏИО
ОК СТРУМИЦА
РК ЗОМИМАК-М
СРД ТРОФЕЈ

НАЈДОБАР СПОРТИСТ

БОГОЕВ ЕФТИМ (КК Струмица)
ВАСИЛЕВА ВЕРИЦА (Ок Македонија Макс)
ГУЦЕВ БЛАГОЈ (Фк Беласица)
КОЦЕВ СЛОБОДАН (СРД Трофеј)
МАРИНОВА ТЕОДОРА (Ок Македонија Макс)
МИЛЕВ ВЛАДО (ОК Македонија Џио)
МИТЕВ АЛЕКСАНДАР (ФК Тиверија)
МИШЕВСКИ МАРИО (Фк Беласица)
НИКОЛОВ  АНГЕЛ  ( ОК Струмица )
НИКОВСКИ ГЕОРГЕ (Кунг-Фу Кик Бокс Клуб Струмица)
СТОЈЧЕВ  ДЕНИ (Ок Струмица).