Соопштение за дотур на вода

Општина Струмица ги известува граѓаните кои што ќе сакаат да наполнат вода за пиење или техничка вода тоа ќе можат да го направат на следните пунктови во следниот период:

Св. Петнаесет08 часот
Св. Кирил и Методиј10 часот
м.в. Бурчо11 часот
СОУ  Димитар Влахов12 часот
с. Добрејци13 часот
с. Просениково14 часот
с. Дабиље15 часот
с. Градско Балдовци16 часот
Тинекс17 часот

Им се препорачува на граѓаните кои ќе ја користат водата за пиење од цистерната да ја превриваат.

За сите дополнителни информации граѓаните можат да се јават на телефонскиот број 193 на ТППЕ Струмица.