Претставници на општина Струмица присуствуваа на осветувањето на новата католичка црква во Струмица

Денеска беше осветена новата католичка црква „Свети Иван Крстител“ во Струмица. Осветувањето го изврши скопскиот бискуп и апостолски егзарх во Македонија,

Јосиф Христов, членови на истиот и секретарот на општината Кирил Парталов, како и поголем број верници и граѓани.Присуството на претставниците на општината уште еднаш ја потврди поддршката на градоначалникот Зоран Заев и општина Струмица кон изградбата на верските објекти.Црквата „Свети Иван Крстител“ почна да се гради во јуни 2008 година. На поставувањето на камен темелникот присуствуваше градоначалникот Зоран Заев, кој истакна дека со издавањето на одобрението за градба од општина Струмица се потврдува мултиверскиот карактер на локалната власт. Киро Стојанов, а на свечената божествена литургија присуствуваа претседателот на Советот на општина Струмица,