Од утре започнува СМС гласањето за Избор на Спортист на Општина Струмица

Најдобрите спортисти на Општина Струмица за 2006 година ќе бидат избрани по комбиниран модел во кој 50 % од гласовите ќе ги даде стручното жири составено од спортски новинари и тренери на спортски клубови а 50 % граѓаните преку смс пораки.

Номинирани во категоријата Млад Спортист

АБРАШЕВ ДИМИТАР – КК Горани Баскет
БАЏУКОВА АНИТА – ТК Нет
ДИМИТКОВСКИ ДРАГИ – ЗСР Шампион 2005
ЃОРГИЕВА ЗОРИЦА – ОК Македонија – Макс
ЃОРЃИЕВ ЃОРЃИ – ОК Струмица
ЗАХОВ КОСТАДИН – ФК Беласица
КОЦЕВ НИКОЛА – СРД Трофеј
МАРИНОВА ТЕОДОРА – ОК Македонија – Макс
МИЛЕВ ВЛАДО – ОК Македонија – Џио
МИТКОВ ПЕТАР – ППК Струмица
НИКОЛОВ РИСТО – ОК Струмица
СЕРАФИМОВСКА БИЛЈАНА – ПАОК Ентузијаст
СПАСЕВ ФИЛИП – КК Милениум
СТОЈКОВ ДРАГИ – ФК Беласица
ТРЕНДОВ ГОРАН – ЗСР Шампион 2005
УЗУНОВ ЃОРГИ – КК Горани Баскет
ХРИСТОВ СТОЛЕ – КК Милениум

Номинирани во категоријата Млада екипа

КК ГОРАНИ БАСКЕТ ( пионери )
КК МИЛЕНИУМ ( пионери )
ОК МАКЕДОНИЈА – МАКС ( младинки )
ОК СТРУМИЦА (младинци)
СРД ТРОФЕЈ ( пионери )
ФК БЕЛАСИЦА ( младинци )

Номинации во категоријата Спортски тренер

АТАНАСОВ ТРАЈЧЕ – ОК Македонија – Џио
ВАСИЛЕВ АНДОН – ОК Македонија – Макс
ГОШЕВ ЏОКО – СРД Трофеј
ЃУЗЕЛОВ КИРИЛ – ЗСР Шампион 2005
ЗЕТОВ ЗЛАТКО – КК Милениум
ИВАНЧЕВ ГОРАН– КК Горани Баскет
ЈАНКОВ ЗОРАН – ОК Македонија – Макс
КУКУЛЕКИДИС СТРАТОС – КК Струмица 2005
СЕРАФИМОВСКИ СЕРАФИМ – ПАОК Ентузијаст
ТОДОРОВ ЗВОНКО – ФК Беласица
ТРЕНЧОВСКИ ЈУГОСЛАВ – ФК Тиверија

Номинации во категоријата Сениорска екипа

ЗСР ШАМПИОН 2005
КК СТРУМИЦА 2005
ОК МАКЕДОНИЈА – МАКС
ОК МАКЕДОНИЈА – ЏИО
ПАОК ЕНТУЗИЈАСТ
РК ЗОМИМАК-М
СРД ТРОФЕЈ
ФК ТИВЕРИЈА

Номинации во категоријата Интернационалец

БАЛДОВАЛИЕВ ЗОРАН – Фудбал
ЃОРГИЕВ НИКОЛА – Одбојка
ЃУЗЕЛОВ ИГОР – Фудбал
ИЛИЕВСКИ ВЛАТКО – Кошарка
МИЛЕВ АТАНАС – Одбојка
МИРАКОВСКИ ДИМИТАР – Кошарка
НАКОВСКИ ХАРИ – Одбојка
ПАНДЕВ ГОРАН – Фудбал
ПАНДЕВ САШКО – Фудбал
ПОПОВ ГОРАН – Фудбал
ПОПОВ РОБЕРТ – Фудбал
СТОЈКОВ АЦО – Фудбал
СТОЈКОВ МИКИ – Фудбал

Номинации во категоријата Спортист за 2006

АНДОНОВСКА ДУШИЦА – ОК Македонија – Макс
ИВАНОВ ВАСЕ – ФК Илинден – Добрејци
ЈОРДАНОВ ДАРКО – ФК Тиверија
КОСТАДИНОВ ЖАН – ФК Илинден – Добрејци
ЛИМАНОВ ЃОКШЕН – ФК Беласица
МИТЕВ АЛЕКСАНДАР – ФК Тиверија
НАЧЕВСКИ МИТЕ – ФК Беласица
НИКОЛОВ АНГЕЛ – ОК Струмица
САРАЈЛИЕВА ВЕЛИЧЕ – ОК Македонија – Макс
ТОДОРОВ ДРАГАН – ОК Струмица
ПАНОВ ГОРАН – ОК Македонија – Џио
ИВАНОВСКА АНИ – ППК Струмица