Комисија за спроведување на постапката и програмата за полагање на испитот за добивање на сертификат за авто – такси возач при општина Струмица PDF Печати Е-пошта
Петок, 20 Јануари 2017 14:40

Комисија за спроведување на постапката и програмата за полагање на испитот за добивање на сертификат за авто – такси возач при општина Струмица го објавува следниот распоред за полагање на испит и тоа:


месец Јануари

24. 01. 2017 година (вторник) во 16. 30 часот во Дом на АРМ-Струмица

31. 01. 2017 година (вторник) во 16. 30 часот во Дом на АРМ-Струмица


Комисија за спроведување на постапката и програмата за полагање на испитот за добивање на сертификат за авто – такси возач при општина Струмица го објавува следниот распоред за полагање на испит и тоа:

 
Општина Струмица објавува повик за финансиска поддршка на Здруженија кои работат во областа на семејното насилство PDF Печати Е-пошта
Петок, 20 Јануари 2017 14:37

Се известуваат сите заинтересирани Здруженија на граѓани кои работат на проблематикaта со „Семејно насилство“ дека во Програмата за активностите на општина Струмица во областа на социјалната заштита и заштита на децата во 2017, V2-Програма за Социјална заштита, во ставката Прифатилиште за жртви на семејно насилство, во буџетот на општина Струмица за 2017 година се планирани финансиски средства за реализација на  активност за справување со проблемот на семејно насилство во општина Струмица.За започнување и следењето на реализацијата на оваа активност одговорно е Одделението за Локален економски развој, кое во текот на февруари 2017 година ќе спроведе процедура за доделување на планираните финансиски средства од буџетот на општината за 2017 година.

 
„НОВУС“ спроведе истражување за правата на граѓаните со поддршка на општина Струмица PDF Печати Е-пошта
Петок, 20 Јануари 2017 14:31

Во рамките на проектот „Запознај ги твоите човекови права“ кој што беше поддржан од општина Струмица, здружението НОВУС спроведе истражување меѓу граѓаните за тоа колку тие се запознати со своите човекови права, каде се информираат за своите права и дали нивните права биле повредени.

 
Заменик градоначалникот Костадинов присуствуваше на фрлањето на светиот крст во „Аквариус“ PDF Печати Е-пошта
Петок, 20 Јануари 2017 08:28

Заменик градоначалникот на општина Струмица Костадин Костадинов, беше меѓу граѓаните кои на големиот празник Богојавление – Водици присуствуваа на фрлањето на светиот крст во водите на базенот „Аквариус“. Тој, од името на општина Струмица, на Лазо Котуровиќ кој беше најбрз и го фати крстот му подари Крст реликвијар од локалитетот „Цареви кули“ од 12-13 век и му посака многу здравје, среќа и успех.


 
Главната интернационална карневалска вечер годинава ќе се одржи на 25 февруари PDF Печати Е-пошта
Среда, 18 Јануари 2017 12:21

Традиционалниот струмички карневал ќе се одржи од 22 февруари до 1 март 2017 година. И оваа како и минатите години, планирана е богата и разновидна програмска содржина.

22.02. (среда) 2017 година

 -Детски маскенбал

23.02. (четврток) 2017 година:

 -Објавување на резултатите од конкурсот за најдобри остварувања на тема карневал – Матична библиотека ,,Благој Мучето“ - Струмица

- Изложба на фотографии од карневалот 2016 година

- Концерт под маски на музичкото училиште ,,Боро Џони“

 
На улиците во градот фрлени се вкупно 53,5 тони индустриска сол и ризла PDF Печати Е-пошта
Вторник, 17 Јануари 2017 15:43

И по новите снежни врнежи, булеварите и улиците во градот се исчистени, а локалните патишта до населените места проодни. Екипите на зимската служба на Јавното претпријатие „Комуналец“ уште од раните утрински часови беа на терен, со специјално возила се чистеа булеварите и улиците и на истите се фрлаше индустриска сол и ризла.

 
«ПочетокПред12345СледноКрај»

Страница 1 од 5
 

Прашајте го градоначалникот
Средба со градоначалникот


Струмица се сака со делаОбоден канал проект за
долги години спокојни граѓани


  Огласна табла


Повик за грант за проектот “Граѓанско учество за локална демократија”. Проектот го имплементираат Фондација Отворено општество – Македонија (ФООМ) и Центарот за развој на локална демократија (ЦРЛД) линк


Повик за доделување грантови на граѓански организации од областа на културата во општините Струга, Струмица и Центар линкЈавен повик за избор на претпријатија од Општина Струмица за учество на два регионални саеми во Кукуш, Грција и Кичево линк


Апликационен формулар ЗА ИЗБОР НА УЧЕСНИЦИ НА ОБУКИ ВО РАМКИТЕ НА ПРОЕКТОТ ,,Бизнис Мрежа С-К-К” линкАнкетен лист за изготвувањето на ЛЕАП  за општина Струмица и да се утврди промената на состојбата со животната средина во последните 5 години. линк


        Буџет 2017


Буџет на општина Струмица за 2017 година


Буџет на општина Струмица за 2016 година


Буџет на општина Струмица за 2015 година


Буџетите на општината пред 2015 година и сите измени, дополнувања и ребаланси можат да се најдат во службените гласници од 2005-2017 кои се поставени на општинската веб страницаПријави корупција


СИСТЕМ48

Социјална карта
Е - Информатор