Во 2016 година висок процент на наплата на даноци и такси PDF Печати Е-пошта
Четврток, 09 Февруари 2017 14:14

Во 2016 година од даноци и такси, општина Струмица остварила вкупен приход од 84.127.021,00 денари што е за 2,92 проценти помалку во однос на 2015 година. Од даноци (данок на имот, данок на промет на недвижност и данок на наследство и подарок) се остварени вкупно 74.165.490,00 денари, а останатите 9.961.531,00 денари од наплатата на такси (фирмарина и други комунални такси).

 
Понеделник - отворен ден со Комисијата за еднакви можности PDF Печати Е-пошта
Четврток, 09 Февруари 2017 14:07

Центарот на заедницата на општина Струмица во рамките на својот годишен план за 2017 година ќе ја спроведе активноста „Отворени денови со советниците од одделните комисии на Советот на општина Струмица“, и тоа со Комисијата за еднакви можности.Настанот ќе се одржи на 13 февруари 2017 година (понеделник) во канцеларијата на Центарот на заедницата на општина Струмица (Дом на АРМ) со почеток во 18.00 часот.

 
Странски групи го потврдуваат учеството на струмичкиот карневал 2017 PDF Печати Е-пошта
Среда, 08 Февруари 2017 15:55

Струмица се подготвува и оваа година да понуди уште едно незаборавно карневалско доживување. На две недели до почетокот на карневалските празнувања се интензивираат подготовките за продолжување на оваа вековна традиција, препознатлива за градот под Царевите кули. И додека подготовките на карневалските маски финишираат далеку од очите на јавноста, бидејќи треба да бидат изненадување на главната карневалска вечер,

 
Наставниците од ООУ „Видое Подгорец“ од Струмица на обука за диференцирано учење и индивидуализирана настава во инклузивна училница PDF Печати Е-пошта
Среда, 08 Февруари 2017 08:14

Во рамките на програмата Инклузивно образование, која се реализира со поддршка на УНИЦЕФ, во соработка со БРО и МЦГО-Скопје, наставниците од општинското основно училиште „Видое Подгорец“ од Струмица ја следеа обуката за диференцирано учење и индивидуализирана настава во инклузивна училница. Обуката ја водеа одделенскиот наставник Соња Цицимова и стручниот соработник-дефектолог Тања Црвенковска.

 
Општина Струмица ја одбележа 145-годишнината од раѓањето на Гоце Делчев PDF Печати Е-пошта
Понеделник, 06 Февруари 2017 08:08

Општина Струмица ја одбележа 145-годишнината од раѓањето на Гоце Делчев, апостолот на македонското револуционерно движење. Пригодната свеченост се одржа пред неговиот споменик на истоимениот плоштад. За животот и делото на Делчев зборуваше Костадин Костадинов, заменик градоначалник на општина Струмица, кој меѓу другото рече:

 
Костадинов: На советниците од ВМРО ДПМНЕ им паднаа маските поважни им се партиските од интересите на граѓаните PDF Печати Е-пошта
Петок, 03 Февруари 2017 15:11

Заменикот градоначалникот Костадин Костадинов, на денешната прес конференција, рече дека на 49-та седница на Советот на општина Струмица паднаа маските на советниците на ВМРО ДПМНЕ и си ги покажаа своите вистински лица. Со негласањето на дневниот ред на седницата, тие потврдија дека личните и партиските интереси им се поважни од интересите на граѓаните.

 
«ПочетокПред123456789СледноКрај»

Страница 3 од 9
 

Прашајте го градоначалникот
Средба со градоначалникот


Струмица се сака со делаОбоден канал проект за
долги години спокојни граѓани


  Огласна табла


Оглас за одобрување на возни редови за нови линии и за промена на возни редови во општинскиот линиски превоз на патници на подрачјето на општина Струмица за 2017 година линк

Повик за грант за проектот “Граѓанско учество за локална демократија”. Проектот го имплементираат Фондација Отворено општество – Македонија (ФООМ) и Центарот за развој на локална демократија (ЦРЛД) линк


Повик за доделување грантови на граѓански организации од областа на културата во општините Струга, Струмица и Центар линкЈавен повик за избор на претпријатија од Општина Струмица за учество на два регионални саеми во Кукуш, Грција и Кичево линк


Апликационен формулар ЗА ИЗБОР НА УЧЕСНИЦИ НА ОБУКИ ВО РАМКИТЕ НА ПРОЕКТОТ ,,Бизнис Мрежа С-К-К” линкАнкетен лист за изготвувањето на ЛЕАП  за општина Струмица и да се утврди промената на состојбата со животната средина во последните 5 години. линк


Прашалник за отпад од домаќинства во Oпштина Струмица линк


        Буџет 2017


Буџет на општина Струмица за 2017 година


Буџет на општина Струмица за 2016 година


Буџет на општина Струмица за 2015 година


Буџетите на општината пред 2015 година и сите измени, дополнувања и ребаланси можат да се најдат во службените гласници од 2005-2017 кои се поставени на општинската веб страницаПријави корупција


СИСТЕМ48

Социјална карта
Е - Информатор