„НОВУС“ спроведе истражување за правата на граѓаните со поддршка на општина Струмица PDF Печати Е-пошта
Петок, 20 Јануари 2017 14:31

Во рамките на проектот „Запознај ги твоите човекови права“ кој што беше поддржан од општина Струмица, здружението НОВУС спроведе истражување меѓу граѓаните за тоа колку тие се запознати со своите човекови права, каде се информираат за своите права и дали нивните права биле повредени.

 
Заменик градоначалникот Костадинов присуствуваше на фрлањето на светиот крст во „Аквариус“ PDF Печати Е-пошта
Петок, 20 Јануари 2017 08:28

Заменик градоначалникот на општина Струмица Костадин Костадинов, беше меѓу граѓаните кои на големиот празник Богојавление – Водици присуствуваа на фрлањето на светиот крст во водите на базенот „Аквариус“. Тој, од името на општина Струмица, на Лазо Котуровиќ кој беше најбрз и го фати крстот му подари Крст реликвијар од локалитетот „Цареви кули“ од 12-13 век и му посака многу здравје, среќа и успех.


 
Главната интернационална карневалска вечер годинава ќе се одржи на 25 февруари PDF Печати Е-пошта
Среда, 18 Јануари 2017 12:21

Традиционалниот струмички карневал ќе се одржи од 22 февруари до 1 март 2017 година. И оваа како и минатите години, планирана е богата и разновидна програмска содржина.

22.02. (среда) 2017 година

 -Детски маскенбал

23.02. (четврток) 2017 година:

 -Објавување на резултатите од конкурсот за најдобри остварувања на тема карневал – Матична библиотека ,,Благој Мучето“ - Струмица

- Изложба на фотографии од карневалот 2016 година

- Концерт под маски на музичкото училиште ,,Боро Џони“

 
На улиците во градот фрлени се вкупно 53,5 тони индустриска сол и ризла PDF Печати Е-пошта
Вторник, 17 Јануари 2017 15:43

И по новите снежни врнежи, булеварите и улиците во градот се исчистени, а локалните патишта до населените места проодни. Екипите на зимската служба на Јавното претпријатие „Комуналец“ уште од раните утрински часови беа на терен, со специјални возила се чистеа булеварите и улиците и на истите се фрлаше индустриска сол и ризла.

 
Општина Струмица учествуваше на промовирањето на Извештајот за граѓанското образование во основните училишта PDF Печати Е-пошта
Понеделник, 16 Јануари 2017 13:20

Како учесник во проектот „Јакнење на мултиетничката соработка во општините“, имплементиран од Македонскиот центар за граѓанско образование (МЦГО) во соработка со Бирото за развој на образованието, а подржан од Детската фондација Песталоци, Швајцарија, општина Струмица учествуваше во реализацијата на испитувањето за утврдување на актуелната состојба во поглед на планирањето и реализирањето на наставата по предметот Граѓанско образование во основните училишта.

 
Зимската служба на „Комуналец“ фрла сол на улиците во градот PDF Печати Е-пошта
Понеделник, 16 Јануари 2017 13:17

По денешните нови снежни врнежи, зимската служба на Јавното претпријатие за комунални дејности „Комуналец“ уште од раните утрински часови е на терен. Според Бранко Горѓиев, раководител на работната единица „Чистота“, на улиците се фрла индустриска сол и ризла, а доколку се интензивираат врнежите од снег ќе се активира и механизацијата за чистење на снегот. „Комуналец“ работеше и за време на викендот. Механизацијата беше активирана во централното градско подрачје од каде ги собираше остатоците од снегот за да се спречи водата од неговото топење.

 
«ПочетокПред123456789СледноКрај»

Страница 6 од 9
 

Прашајте го градоначалникот
Средба со градоначалникот


Струмица се сака со делаОбоден канал проект за
долги години спокојни граѓани


  Огласна табла


Оглас за одобрување на возни редови за нови линии и за промена на возни редови во општинскиот линиски превоз на патници на подрачјето на општина Струмица за 2017 година линк

Повик за грант за проектот “Граѓанско учество за локална демократија”. Проектот го имплементираат Фондација Отворено општество – Македонија (ФООМ) и Центарот за развој на локална демократија (ЦРЛД) линк


Повик за доделување грантови на граѓански организации од областа на културата во општините Струга, Струмица и Центар линкЈавен повик за избор на претпријатија од Општина Струмица за учество на два регионални саеми во Кукуш, Грција и Кичево линк


Апликационен формулар ЗА ИЗБОР НА УЧЕСНИЦИ НА ОБУКИ ВО РАМКИТЕ НА ПРОЕКТОТ ,,Бизнис Мрежа С-К-К” линкАнкетен лист за изготвувањето на ЛЕАП  за општина Струмица и да се утврди промената на состојбата со животната средина во последните 5 години. линк


Прашалник за отпад од домаќинства во Oпштина Струмица линк


        Буџет 2017


Буџет на општина Струмица за 2017 година


Буџет на општина Струмица за 2016 година


Буџет на општина Струмица за 2015 година


Буџетите на општината пред 2015 година и сите измени, дополнувања и ребаланси можат да се најдат во службените гласници од 2005-2017 кои се поставени на општинската веб страницаПријави корупција


СИСТЕМ48

Социјална карта
Е - Информатор