Општина Струмица и Меѓународниот сојуз за цивилно општество и социјално загрозени категории ќе им помагаат на најранливите категории граѓани PDF Печати Е-пошта
Вторник, 13 Јуни 2017 07:10

Вршителот на должноста градоначалник на општина Струмица, Костадин Костадинов,оствари средба со Бојан Јовановски – новоизбраниот претседател на Меѓународниот сојуз за цивилно општество  и социјално загрозени категории. Според Костадинов, целта на средбата беше покрај давањето конкретна помош и поддршка на семејството Тасеви, создавање и основи за потпишување Меморандум за генерална соработка помеѓу Сојузот и општина Струмица.

 
Во законски утврдениот рок во основните општински училишта се запишале вкупно 453 првачиња PDF Печати Е-пошта
Петок, 09 Јуни 2017 12:59

Во месец мај, кога е и законскиот рок за упис на деца во прво одделение за учебната 2017/2018 година, во општинските основни училишта се запишале вкупно 453 ученици. Од нив 387 се запишани  во матичните, а останатите 66 во подрачните училишта.Од податоците добиени од училиштата, по дадени изјави од роднини и комшии на децата кои се достасани за запишување, досега има податок за околу 50 деца кои не се наоѓаат на територијата на општина Струмица, односно се иселени во странство.

 
Поставена е антипаркинг опрема на сите влезови на градскиот плоштад за ограничена достава на стока PDF Печати Е-пошта
Четврток, 08 Јуни 2017 14:19

Екипи на Јавното претпријатие „Паркиралишта Струмица“, денеска, поставија антипаркинг опрема на сите влезови на плоштадот „Гоце Делчев“. Целта е да се спречи зачестената злоупотреба на пристапните влезови и да се ограничи движењето на моторните возила кои во последно време предизвикаа сериозни оштетувања на гранитните плочки на плоштадот.

 
Општина Струмица меѓу најдобрите по активна транспарентност во Македонија за 2017 година PDF Печати Е-пошта
Четврток, 08 Јуни 2017 14:07

Резултатите од најновото истражување кое што го спроведе Центарот за граѓански комуникации уште еднаш потврдија дека Струмица е меѓу најтранспарентните општини во Република Македонија. Во истражувањето биле вклучени 97 институции (општини, министерства и Владата на Република Македонија. Според степенот на активната транспарентност, општина Струмица спаѓа во најдобрата група со многу добра активна транспарентност.

 
„СЦЕНА“ почна со реализација на проектот „Театарот во светот на детето“ поддржан од општина Струмица PDF Печати Е-пошта
Четврток, 08 Јуни 2017 13:30

Здружението за култура и уметност СЦЕНА започна со реализација на првата фаза од проектот Театарот како средство за будење на мечта и можноста за креативна комуникација кај генерациите во развој-ТЕАТАРОТ ВО СВЕТОТ НА ДЕТЕТО. Овој проект се реализира со средства од општина Струмица преку Програмата за финансиска поддршка на НВО секторот за 2017 година.

 
Струмица прва општина во Македонија со панорамски преглед на административната зграда на maps.google.com PDF Печати Е-пошта
Среда, 07 Јуни 2017 14:22

Струмица е прва општина во Република Македонија која што ширум ги отвори своите врати за снимање на 360 степени обиколка и се вклучи во сервисот на GOOGLE MY BUSINESS. Со тоа уште еднаш потврди дека е отворена Општина и географски неограничена не само за струмичката, македонската, туку и за целата светска јавност.

 
«ПочетокПред12345678910СледноКрај»

Страница 9 од 19
 

Прашајте го градоначалникот
Средба со градоначалникот


Струмица се сака со делаОбоден канал проект за
долги години спокојни граѓани


  Огласна табла


Соопштение за јавна анкета и јавна презентација на Нацрт ДУП за дел од блок 42 урбана единица 5 во Струмица линк


Соопштение за јавна анкета и јавна презентација на Нацрт ДУП за дел од блок 30 урбана единица 4 во Струмица линк


Соопштение за јавна анкета и јавна презентација на Нацрт ДУП за дел од блок 14 урбана единица 2 во Струмица линк


сите огласи...


        Буџет 2017


Буџет на општина Струмица за 2017 година


Буџет на општина Струмица за 2016 година


Буџет на општина Струмица за 2015 година


Буџетите на општината пред 2015 година и сите измени, дополнувања и ребаланси можат да се најдат во службените гласници од 2005-2017 кои се поставени на општинската веб страницаПријави корупција


СИСТЕМ48

Социјална карта
Е - Информатор