Учениците од ООУ „Никола Вапцаров“ до Костадинов: „Младоста ваша украс на нашето детство“ PDF Print E-mail
Monday, 22 May 2017 14:52

Младоста ваша украс на нашето детство, насмевката ваша идеја за новите игри, мудроста ваша го отвора патот за нас кон светли хоризонти, кон спокоен сон во Струмица, во мојот дом, ве сака III-а одделение од ООУ „Никола Вапцаров“, со овие стихови учениците го поздравија вршителот на должноста градоначалник на општина Струмица, Костадин Костадинов, на почетокот од приемот во неговиот кабинет.

 
Учениците од „Боро Џони“ со одлични резултати на меѓународниот натпревар во Ниш PDF Print E-mail
Monday, 22 May 2017 13:12

Од 18 до 20 мај во Ниш, Србија се одржа 13-от по ред меѓународен натпревар за гитара на кој учестваа ученици од основните и средните училишта и студенти од регионот. И оваа година имаше голем број ученици од основното општинско музичко училиште „Боро Џони“ кои се вратиоја со одлични резултати.

 

 
Промовирани финалните продукти од проектот „Креираме заедно“ во кои учествуваа и училишта од Струмица PDF Print E-mail
Monday, 22 May 2017 12:36

Во центарот за култура „Антон Панов“ беа промовирани финалните продукти од проектот „Креираме заедно“ во кој учествуваа ученици со и без попречености од инклузивните училишта од Струмица, Тетово и Скопје. На официјалната детска програма беше отворена изложба на фотографии и видео записи што ги работеа и учениците од инклузивните училишта од Струмица „Сандо Масев“, „Никола Вапцаров“, „Видое Подгорец“ и „Маршал Тито“. Во рамките на програмата се одржа дебата на тема „Креативноста – прозорец кон светот на различностите“.

 
Известување од јавното претпријатие „Паркиралишта Струмица“ PDF Print E-mail
Monday, 22 May 2017 07:09

Со започнувањето на зонското паркирање, јавното претпријатие „Паркиралишта Струмица“ ги известува станарите на улицата „Младинска” ( од булеварот „Гоце Делчев“ до крстосницата од улицата „24-ти Октомври” и ул. „Братство Единство”), улицата „Панче Пешев” (од ул. „Младинска” до ул. „Братство Единство”), улицата „24-ти Октомври”, улицата „Братство Единство” ( од бул. „Mаршал Тито” до крстосница од ул. „24-ти Октомври” со ул. „Младинска”) и улицата „Васил Сурчев” Струмица кои немаат гаража или дворно место за да ги паркираат своите возила, дека од 22.05.2017 година во Дирекцијата на ЈП „Паркиралишта Струмица“ која што се наоѓа на булеварот „Маршал Тито“ бб ( во зградата над Комерцијална Банка) на 3-ти кат, можат да поднесат барање за издавање на повластен паркинг билет за физички лица (станари).

 
Костадинов го отвори Саемот на книгата на градското корзо PDF Print E-mail
Monday, 22 May 2017 07:04

Вршителот на должност градоначалник на општина Струмица, Костадин Костадинов, на градското корзо го отвори Саемот на книгата, кој годинава се одржува под мотото „Ајде да читаме“. Овој втор саем на книгата се одржува во организација на Младински совет – Струмица, а во соработка со академија „АБЦ“, локална установа библиотека „Благој Јанков – Мучето“ и „СИМ Компани“ и со поддршка на општина Струмица.

 
Костадинов до матурантите:Со танц нека ви биде чекорењето по вашите нови животни патишта PDF Print E-mail
Friday, 19 May 2017 14:06

Денеска, точно напладне, на плоштадот „Гоце Делчев“, се одржа традиционалниот „Матурски бал“, на кој учествуваа матурантите од струмичките средни училишта. Тие танцуваа „квадрил“ по музиката од операта „Лилјакот“ од Јохан Штраус и ја испратија својата порака за ненасилство. Пред почетокот на заедничкиот танц ги поздрави вршителот на должност градоначалник на општина Струмица Костадин Костадинов.

 
«StartPrev12345678NextEnd»

Page 2 of 8
 

E-newsletter