Прашајте го градоначалникотСредба со градоначалникот

 

Буџет за 2018 година

Буџет за 2017 година

Буџет за 2016 година

Буџетите на општината за 2015 година и пред неа, а и сите измени, дополнувања и ребаланси можат да се најдат во службените гласници од 2005-2018 кои се поставени на општинската веб страница или во делот општи акти.

Социјална карта на општина Струмица

Искорнат кабелот за напојување на крстот на струмичкиот рид

Ги известуваме граѓаните на Струмица, дека синоќа од страна на несовесен поединец или на група несовесни граѓани, извршен е вандалски чин врз големиот крст кој се наоѓа на струмичкиот рид. Имено, извршено е искорнување на кабелот за електрично напојување на крстот, и тоа од највисоката негова точка.

Општина Струмица најостро го осудува сторениот вандалски чин и ги повикува надлежните органи за прогон, да го пронајдат сторителот или сторителите и соодветно да ги санкционираат за ова злодело. Со оглед на фактот што не станува збор за изолиран случај, туку уште еден од многуте такви со кои се уништуваат општите добра на градот и општината, апелираме до граѓаните на воздржување од такви недозволени дејствија, кои не само што предизвикуваат материјална штета, туку, во конкретниот случај, можат да ја нарушат безбедноста и животите на граѓаните. Апелираме до совесните граѓани, доколку забележат какви било активности на уништување на општите добра, навреме да ги пријават во надлежните институции.
Воедно, ги информираме граѓаните дека екипа од Одделените зо јавно осветлување при ЈП „Паркиралишта“, под отежнати теренски и временски услови (ветар), работи на отстранување на големиот дефект, причинет од споменатиот вандалски чин.

© 2005-2018 Општина Струмица, ул."Сандо Масев" бр.1, 2400 Струмица, Република Македонија, тел.00389(0)34 348030, факс.(034)320544