Прашајте го градоначалникотСредба со градоначалникот

 

Буџет за 2017 година

Буџет за 2016 година

Буџет за 2015 година

Буџетите на општината пред 2015 година и сите измени, дополнувања и ребаланси можат да се најдат во службените гласници од 2005-2017 кои се поставени на општинската веб страница.

Социјална карта на општина Струмица

Учениците од СОУ „Никола Карев“ од Атина се вратија со нови искуства

Учениците од машинската струка, образовен профил автомеханичар од средното општинско училиште „Никола Карев“ од Струмица, се вратија од Атина со нови искуства. Тие таму престојуваа 15 дена како дел од проектот Еразмус и имаа можност да се запознаат со тамошната како практична, така и теоретска настава. Посетија средно техничко училиште, музеј на автомобили, автомеханичарски сервиси и работилници, музеј на воени бродови, сервиси за автоделови, а во слободното време посетија голем број културни знаменитости. Во Атина присуствуваа вкупно 10 ученици, под менторство на професорот од машинската струка, Зоран Петков.

© 2005-2017 Општина Струмица, ул."Сандо Масев" бр.1, 2400 Струмица, Република Македонија, тел.00389(0)34 348030, факс.(034)320544