Прашајте го градоначалникотСредба со градоначалникот

 

Буџет за 2018 година

Буџет за 2017 година

Буџет за 2016 година

Буџетите на општината за 2015 година и пред неа, а и сите измени, дополнувања и ребаланси можат да се најдат во службените гласници од 2005-2018 кои се поставени на општинската веб страница или во делот општи акти.

Социјална карта на општина Струмица

Во март решени 137 проблеми на граѓаните преку „Систем 48“

Во текот на месец март до општинскиот сервис „Систем 48“ биле доставени вкупно 153 пријави, од кои решени и одговорени се 137 пријави. Останатите 16 пријави се проследени до надлежните служби и се во процес на решавање, бидејќи за истите е потребно повеќе време од вообичаеното 48 часа. 

 Најголем број од пријавите доставени до „Систем 48“ се од областа на уличното осветлување 88, од областа на собирање смет 21, водовод и канализација 14, паркови и зеленило 28, и улици, патишта и тротоари 2 пријави. Од општинскиот сервис „Систем 48“ има се заблагодаруваат на граѓаните за довербата и користењето на неговите услуги и истовремено апелираат за навремено пријавување на бесплатниот телефонски број 080014848, за да можат општинските служби во предвидениот рок да интервенираат и да ги решаваат пријавените проблеми.

 

© 2005-2018 Општина Струмица, ул."Сандо Масев" бр.1, 2400 Струмица, Република Македонија, тел.00389(0)34 348030, факс.(034)320544