Градоначалникот Костадинов во посета на СОУ „Никола Карев“

Градоначалникот Костадинов во посета на СОУ „Никола Карев“

Градоначалникот Костадин Костадинов денеска го посети средното општинско училиште „Никола Карев“ во чија програма се застапени повеќе струки.

Како поддржувач на стручното образование кое е многу важна алка во локалниот економски развој, со посебно задоволство ја посети работилницата во којашто учениците од шумарско – дрвопреработувачката струка ја изведуваат практичната настава.

Учениците од оваа струка, стекнатото знаење го претвораат во прекрасни дела изработени со многу љубов.