Градоначалникот Костадинов одржа средба со амбасадорката на Швајцарија

Градоначалникот Костадинов одржа средба со амбасадорката на Швајцарија

Градоначалникот Костадин Костадинов денеска имаше средба со Амбасадорката на Швајцарија Н.Е. Вероник Улман Марти.

На средбата на којашто присуствуваа и директорката на Центарот за развој на Југоисточниот плански регион Жулиета Ѓуркова, претседателот на Советот Марјан Даскаловски и секретарот на Општината Александар Оџаков, се разговараше за досегашната соработка и плановите за нејзино унапредување.

Во општина Струмица и во Југоисточниот регион, досега се реализирани повеќе проекти финансирани од швајцарските фондови. Градоначалникот Костадинов се заблагодари за поддршката и со амбасадорката ја потврдија заедничката заложба за реализација на нови проекти во интерес на граѓаните.