Градоначалникот Коста Јаневски им го честита празникот Рамазан Бајрам на граѓаните од исламска вероисповед

Градоначалникот Коста Јаневски им го честита празникот Рамазан Бајрам на граѓаните од исламска вероисповед

Почитувани сограѓани од исламска вероисповед,

Од мое лично име и од името на општина Струмица Ви го честитам големиот исламски празник Рамазан посакувајќи ви добра здравје, мир и благосостојба во вашите души и домови. Добрината, милоста, љубовта, простувањето, солидарноста и верноста кон Бога и овојпат нека бидат белези на Вашето празнување. Бидете достојни на Вашиот голем празник, но чувајте го своето здравје и здравјето на сите луѓе околу вас.

Честит и вековит нека ви биде Рамазан Бајрам.