Покана за свечености по повод Денот на републиката

Почитувани граѓани, Ве покануваме да  присуствувате на свеченостите организирани по повод одбележувањето на 2 август – Денот на Републиката (104 години од Илинденското востание и 63 години од Првото заседание на АСНОМ) што ќе се реализираат на ден 02.08.2007 година (четврток) во Струмица и Попчево.

ПРОГРАМА

02.08.2007 година (четврток)

– 08,30 часот – Свечености пред Споменикот на Гоце Делчев на истоимениот плоштад во Струмица:

• Реч за историографијата на ДВАТА ИЛИНДЕНА;
• Полагање свежо цвеќе;
• Револуционерна поезија во кажување од рецитатори во Рецитаторската секција при Домот за деца и млади “ Благој Мучето”  Струмица;
• Полагање свежо цвеќе пред Споменикот на Револуцијата во Градскиот парк;

– 10,00 часот – Полагање свежо  цвеќе пред Спомен-бистата на илинденскиот војвода Ристоман Кочев Попчевски во  с. Попчево.