Струмица опен фест по трет пат со многу музички ѕвезди

Струмичани, но и граѓаните од цела  Македонија по трет пат ова лето ќе можат да  уживаат во богатата понуда на ,,Струмица опен фестивал‘‘. Годинашното  издание на фестивалот е збогатено со нови содржини кои ќе го направат побогат и поквалитетен од претходните две години. Во единаесетте фестивалски денови, кои се повеќе од лани и ќе траат од 7 до 17 август,  ќе се случат 28 настани на десет отворени летни културно-уметнички и забавни сцени а за прв пат, освен во градот, фестивалски содржини ќе има и во населените места  Просениково и во Муртино.