Се проширува улицата и мостот до с. Сачево

На барање на жителите на Сачево започна проширувањето на локалниот пат од раскрсницата до мостот кон село Сачево. Активностите ги извршува ГП Пелагонија која достави најповолна понуда во однос на останатите учесници на тендерот објавен за оваа намена. Во склоп на овие активности комплетно ќе биде заменет стариот мост и ќе биде поставена метална заштитна…

На барање на жителите на Сачево започна проширувањето на локалниот пат од раскрсницата до мостот кон село Сачево. Активностите ги извршува ГП Пелагонија која достави најповолна понуда во однос на останатите учесници на тендерот објавен за оваа намена. Во склоп на овие активности комплетно ќе биде заменет стариот мост и ќе биде поставена метална заштитна ограда на мостот кој води кон населеното место.