Свеченост по повод 56-годишнината од убиството на петтемина струмички студенти

Со особена почит, Ве поканувам да присуствувате на чествувањата  по повод 56-годишнината од убиството на петтемина струмички студенти: Борис Белев, Мирко  Пецев, Ѓорѓи  Костуранов, Ѓорги Јар’мов и Стево Топчев.

Со особена почит, Ве поканувам да присуствувате на чествувањата  по повод 56-годишнината од убиството на петтемина струмички студенти:

Борис Белев;
Мирко  Пецев;
Ѓорѓи  Костуранов;
Ѓорги Јармов; и
Стево Топчев.

што ќе се реализираат на ден  13.08.2007 год. (понеделник) на Градските гробишта и пред Спомен – обележјето во Малиот градски парк во Струмица.

Општина Струмица
Градоначалник,
Зоран Заев

Програма
13.08.2007 година (понеделник)
– 10,00 часот  Панихида на Градските гробишта во Струмица;
– 11
,00 часот  Реч за животот и делото на петтемина убиени струмички студенти (Спомен-обележjе  во Малиот градски парк во Струмица);
 Полагање свежо цвеќе пред Спомен обележјето;
 “Не венува тој спомен – бол – Рецитал во реализација од рецитатори  во Рецитаторската секција  при домот за деца и млади “Благој Мучето” – Струмица.