Категорија: Вести

Home / Вести
Напис

Свечено предаден во употреба Дневниот центар и клуб за стари лица

Денес во рамките на чествувањето на празникот Св.Петнаесет Тивериополски Свештено-маченици, Градоначалникот на Општина Струмица свечено го предаде во употреба Дневниот центар и клуб за стари...

Напис

Покана за свеченостите по повод Денот на заштитниците на Струмица

Почитувани граѓани, Градоначалникот на општина Струмица, Зоран Заев и Претседателот на Советот на општина Струмица, Зоран Ристов Ве покануваат да присуствувате на свеченостите и манифестациите...

Напис

Продолжува реализацијата на проектот Веб на струмичкото стопанство

Одделението за локален економски развој при Општина Струмица продолжува со реализацијата на проектот Веб сајт на струмичкото стопанство. Во таа насока се  известуваат сите деловни...

Напис

Поставена новата фонтана меѓу булеварите „Маршал Тито“, „Гоце Делчев“ и улица „Балканска“

Вчера е поставена новата фонтаната на кружниот тек помеѓу булеварите “Маршал Тито”, “Гоце Делчев” и улица “Балканска”. Изведувач на работите беше компанијата Дооел “Гросс Маркет”...

Напис

И годинава новогодишно-божиќен турнир во мал фудбал

Денес во просториите на Општина Струмица, Организациониот одбор при Новогодишно – Божиќниот турнир оддржа прес конференција за локалните медиуми.  Новогодишно-Божиќен турнир во мал фудбал СТРУМИЦА...