Категорија: Вести

Home / Вести
Напис

Одбрани идејните решенија за Споменик на Цар Самуил и Споменик на Бранителите од 2001

Комисијата за подигање на спомен обележја при Советот на општина Струмица ги одбра идејните решенија за Споменик на Цар Самуил и Споменик на Бранителите од...

Напис

Покана за отворање на изложбата на фотографии „Север Југ Исток Запад”

Општина Струмица, Британската амбасада и Невладината организација Фронт 21/42, Ве покануваат на свечено отварање на изложбата на фотографии „Север Југ Исток Запад“, Поглед од 360°...

Напис

Повик за вклучување на веб сајт на струмичкото стопанство

Одделението за локален економски развој при Општина Струмица продолжува со реализацијата на проектот Веб сајт на струмичкото стопанство. Во таа насока се  известуваат сите деловни...

Напис

Еднодневна посета на претседателите Црвенковски и Прванов

Претседателот на Р.Македонија, Бранко Црвенковски и Претседателот на Р. Бугарија, Георги Прванов, во еднодневна официјална посета на Струмица.  Градоначалникот на општина Струмица, Зоран Заев им...

Напис

Бизнис секторот од Струмичкиот регион одржа бизнис средба

Во организација на Регионалниот центар за локален економски развој на струмичкиот микро-регион, вчера во хотел Сириус се  одржа бизнис средба меѓу претставници од бизнис секторот...